Sådan så det ud, da Nikolaj Rosenthal havde sat pucken ind bagved Rødovre-keeperen og sikret Rungsted pladsen i finalen.

Sådan så det ud, da Nikolaj Rosenthal havde sat pucken ind bagved Rødovre-keeperen og sikret Rungsted pladsen i finalen.

Rungsted bookede pokalfinalebilleten i overtid

Efter to jævnbyrdige opgør mod Rødovre Mighty Bulls trak Rungsted Seier Capital det længste strå i den anden kamp og sikrede sig pladsen i pokalfinalen med Nikolaj Rosenthals scoring i overtiden

Af
Joachim Weichel

Sjældent har Saxo Bank Arena sydet og koget så meget, som den gjorde lørdag aften, hvor ærkerivalerne Rungsted Seier Capital og Rødovre Mighty Bulls stødte hovederne sammen for tredje gang på en uge, da billetten til finalen i pokalturneringen blev fordelt. Der var regninger, der skulle betales internt mellem spillerne, og flere gange var begivenhederne ved at nå bristepunktet både på tilskuerpladserne, hvor Rødovres fans havde medbragt røgbomber og romerlys, og på isen, hvor spillerne løb rundt med nerverne ude på tøjet.
Alligevel formåede Rungsted at holde hovedet koldt og sætte sig på opgøret fra start til slut, selvom de var bagud 2-1 fra opgøret dagen forinde. Den udlignende scoring faldt midt i første periode, og det gav Rungsted-spillerne fornemmelsen af, at kvalifikationen lå lige inden for rækkevidde. Alligevel måtte Rungsted-fans og -spillere vente helt til overtiden, da der ikke blev scoret yderligere.
Her tog Nikolaj Rosenthal sagen i egen hånd og med enorm fart bragte han sig selv i en position i Rødovre-zonen, hvorfra han udplacerede keeperen. Hans scoring udløste en glæde og et lydniveau, som er uden sidestykke de seneste år i Saxo Bank Arena.

Værdifuld erfaring

Hos den unge Rungsted-forward William Boysen var glæden over kvalifikationen enorm, og i hans optik var det også mere end fortjent, at Rungsted bookede billetten, eftersom 1-0-resultatet i ordinær tid var misvisende på grund af Rungsteds dominans i opgøret og til tider tunge belejring af Rødovre-zonen.
"At være kommet i finalen betyder selvfølgelig meget for os spillere, og det giver specielt god erfaring til os unge, som ikke har stået i den slags finale før," sagde U20-landsholdsspilleren, der nu ser frem til at spille om muligheden for at hænge metal om halsen.
Pokalfinalen, hvor modstanderen er Aalborg Pirates, bliver spillet på Rungsteds hjemmebane, fordi de var det bedst placerede hold, da slutspillet startede sidste sæson. Kampen bliver spillet søndag den 26. februar klokken 19.00.

Rungsted Seier Capital 2 Rødovre Mighty Bulls 0 (1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

1-0: #48 Nicholas B. Jensen (#23 J. Palmebjörk, #39 A.B. Jensen)

2-0: #15 Nikolaj Rosenthal

Publiceret 23 January 2017 10:15