Rungsted-spillerne hang med hovedet, da Odense havde beseglet deres skæbne og sendt dem ud af Metalligaens kvartfinaler.

Rungsted-spillerne hang med hovedet, da Odense havde beseglet deres skæbne og sendt dem ud af Metalligaens kvartfinaler.

Rungsted-direktør:

"Jeg kan ikke være tilfreds"

Rungsted Seier Capital-direktør Thomas Friberg er skuffet over den forgangne sæson, men ser alligevel lyst på fremtiden

Af
Joachim Weichel

2016/2017-sæsonen har været fyldt med op- og nedture for Rungsted Seier Capital. Indtil starten af december spillede man med i toppen af grundspillet, og holdet vandt pokalturneringen for første gang i mere end ti år. Alligevel endte sæsonen i en stor skuffelse, da de med fire nederlag til Odense Bulldogs blev sendt ud af kvartfinalerne.
Derfor er klubbens direktør, Thomas Friberg, heller ikke tilfreds med sæsonen som helhed, selvom han indtil midten af december var meget begejstret for holdets udtryk på isen.
"Det er svært at være tilfreds med et hold, der koster relativt mange penge, og som ikke lykkes, når det virkelig gælder," lyder dommen fra direktøren, der især hæfter sig ved, at holdets udlændinge ikke præsterede, da det virkelig gjaldt.

"Jeg er ikke tilfreds med udlændingene i år, fordi vi klarede os så dårligt i slutspillet. Der er jo ikke nogen, der husker, hvor god man var i september måned,” siger Thomas Friberg.

Udvikling på vej i rigtig retning

Selvom Rungsted Seier Capital fik et sportsligt hak i tuden med den sportslige nedtur i kvartfinaleserien mod Odense, er der fremskridt at spore i organisationen, hvor særligt partnernetværket har skabt anledning til glæde.
"Netværket har udviklet sig godt igen i år med omkring 30-40%. Vi er omkring 180, og vores naturlige grænser ligger omkring 220, så vi er tæt på at udfylde vores potentiale," fortæller Rungsteds direktør, inden han fortsætter: "Den primære indtægtskilde er ikke at sælge billetter, og derfor er partnernetværket sindssygt vigtigt, da det er en generel tendens, at det er svært at sælge billetter til al sport i Danmark."
Det gælder også i Rungsted, men alligevel er Thomas Friberg ærgerlig over den tendens, han har kunne spore i billetsalget.
"Jeg må bare konkludere efter i år, at når holdet vinder ishockeykampe, så kommer folk, og når holdet ikke vinder kampene, kommer de ikke," fortæller direktøren.

Hjælp fra uventet hånd

Efter sæsonens sidste kamp evaluerede træner Björn Hellkvist og direktionen præstationerne i løbet af sæsonen, og man blev i samråd enige om at stoppe samarbejdet. Alligevel hjælper den nu forhenværende træner sin tidligere klub med planlægningen frem mod den kommende sæson.
"Vi har fortsat en god dialog med Björn, som faktisk også er involveret i at åbne nogle døre ovre i Sverige i vores jagt på en ny træner,” afslører Rungsted-direktøren, der fortæller, at han allerede har hænderne fulde med at stable en ny trup til den nye sæsons strabadser på benene.
"Man har ikke særlig meget manøvrerum på danskersiden, og der er reelt set ikke nok danske spillere til de ti klubber i Metalligaen. Derfor forsøger vi at fastholde den nuværende stamme så godt som muligt,” siger Thomas Friberg, der varsler, at der er flere forlængelser på vej, mens Nicholas B. Jensen skal erstattes, da han tager til tysk ishockey.

null

Publiceret 01 April 2017 08:00