SES-drengene modtog borgmesterens og byens hyldest for deres bedrift. Foto: Privat

SES-drengene modtog borgmesterens og byens hyldest for deres bedrift. Foto: Privat

Efterskoledrenge hyldet for VM-plads

Borgmester tog imod Sportsefterskolen Sjælsølunds fodbolddrenge på det gamle rådhus

Af
Fred Jacobsen

Det var en flok stolte drenge fra Sportsefterskolen Sjælsølund (SES), der mandag eftermiddag trådte ind på det fine parketgulv i byrådssalen i Hørsholms gamle rådhus.

Her stod borgmester Morten Slotved klar med borgmesterkæde og anerkendende ord for at hylde drengene, der i april skal forsvare de danske farver ved ISF Cup, som er verdensmesterskabet for fodboldakademier og efterskoler. ISF står for International Schoolsport Federation, og finalerunden spilles i Beograd i Serbien.

Slotved gav blandt andet udtryk for, at han som borgmester godt kunne lide tanken om, at en skole fra Hørsholm repræsenterede byen ved et VM.

Første deltagelse

SES-drengene kvalificerede sig til VM-finalerunden ved at slå Hjallese i finalen, som endte 0-0 og måtte afgøres med straffespark. Det var en bemærklsesværdig præstation, idet den fynske skole har en del af superligaklubben OB's talenter på holdet og har vundet finalen for fodboldakademier og efterskoler ti gange i løbet af de seneste 12 år.

Dyr fornøjelse

Det er første gang skolen deltager i den internationale finaleturnering, og det bliver ifølge skoleleder Jens Nissen en særlig opgave at få finansieret turen til Serbien.

"Det er ikke umiddelbart noget, vi har budgetteret med, så vi skal ud og finde sponsorer," fortæller Jens Nissen, der selv sagt vil være glad bidrag, der kan være med til at give drengene den store oplevelse det er at deltage i en VM-slutrunde.

Publiceret 04 December 2018 11:00