Den lokale byggevirksomhed Skou Gruppen har med et sponsorat på 150.000 kroner gjort Sportsefterskolen Sjælsølunds VM-drømme til mulighed. De 18 fodbolddrenge og trænere har nu råd til at deltage i ISF-Cup den 6.-14. april i Beograd i Serbien. Nu kan de koncentrere sig om at gå hele vejen.

Den lokale byggevirksomhed Skou Gruppen har med et sponsorat på 150.000 kroner gjort Sportsefterskolen Sjælsølunds VM-drømme til mulighed. De 18 fodbolddrenge og trænere har nu råd til at deltage i ISF-Cup den 6.-14. april i Beograd i Serbien. Nu kan de koncentrere sig om at gå hele vejen. Foto: Skou Gruppen

Elever jubler:

VM-drømme sikret med lokalt sponsorat

Med 150.000 kroner fra Hørsholmvirksomheden Skou Gruppen kan nu Sportsefterskolen Sjælsølunds fodbolddrenge forberede sig til VM i Serbien

Der var stor jubel, da fodbolddrengene fra Sportsefterskolen Sjælsølund i november løb med sejren i Danmark og kvalificerede sig til at repræsentere de rød-hvide farver i Serbien til ISF-Cup, som er verdensmesterskabet for fodboldakademier og idrætsefterskoler.

Men samtidig gav den nyvundne titel forstander Jens Nissen en del hovedbrud. For det er surt at kvalificere sig til VM, hvis økonomien ikke rækker til at deltage og sende de 18 elever og tre lærere til Serbien i ni dage.

Men nu har et stort sponsorat fra den lokale byggevirksomhed Skou Gruppen på 150.000 kroner sikret sportsefterskolens VM-deltagelse ved at dække udgifterne. Samtidig betyder det, at fodboldholdet kan koncentrere sig om forberedelserne og glæde sig til deres livs største oplevelse.

"Jeg tabte både næse og mund, da Skou Gruppen fortalte os, at de gerne ville sponsere vores VM-tur. Det er helt fantastisk, og jeg er ufattelig glad. Nu kan drengene komme af sted og få den oplevelse for livet, som de fortjener," siger forstander Jens Nissen i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at det jo var kæmpe stort for drengene og skolen at vinde, men på samme tid var det en økonomisk udfordring, da efterskolen ikke har sådan en tur i vores årlige budget.

"Det skulle jo heller ikke gå ud over de andre elever, som ikke får den oplevelse, ligesom egenbetaling var også et dilemma for os. Drengenes familier har i forvejen betalt for et efterskoleophold," siger forstanderen.

Fuldstændigt sindssygt på den gode måde

Sponsoratet fra Skou Gruppen kom i den grad også bag på 16-årige Storm Hollensted, der nu skal med til VM som central midtbanespiller:

"Mine forældre bruger meget tid og mange penge på al min fodbold, så der var ikke meget mere at give af. Det var den største lettelse, da Jens fortalte, at han havde fundet en sponsor, der kunne dække hele turen. Jeg er mega taknemmelig for Skou Gruppens sponsorat. 150.000 kroner er virkelig mange penge – det er fuldstændig sindssygt på den gode måde," siger han.

Hård træning og sammenhold

I Serbien venter 23 andre landshold, når de 18 spillere og efterskolens trænere fra 6.-14. april rejser til Beograd for at spille finaleturneringen i ISF-Cup (International Schoolsport Federation).

I turneringen kan de 16-17-årige fodbolddrenge fra Sportsefterskolen Sjælsølunds risikere at møde modstandere på 18 år. Det kan få stor betydning.

Andreas Fabricius, Felix Correll Olausson og Storm Hollensted forbereder sig nu på deres VM-deltagelse i fodbold for efterskoler til april. Turneringen skal spilles i Serbien.

Andreas Fabricius, Felix Correll Olausson og Storm Hollensted forbereder sig nu på deres VM-deltagelse i fodbold for efterskoler til april. Turneringen skal spilles i Serbien. Foto: Skou Gruppen

"Vi arbejder på at komme i endnu bedre form og tænker over, hvad vi spiser, fordi der er ældre hold med. Vi går virkelig til den, når vi træner, så vi ikke bliver slået på fysikken," forklarer den 16-årige midterforsvarer Andreas Fabricius og tilføjer:

"Udover kampene glæder jeg mig til det sociale ved at tage af sted sammen til sådan en stor oplevelse, fordi vi har et rigtig godt sammenhold."

Han suppleres af holdkammeraten Storm Hollensted:

"Vi har altid en træningsmentalitet om, at vi giver 100 procent. Jeg tror også, at det er derfor, vi er kommet så langt. Finalen i Danmark mod Hjalleseskolen, der har vundet 10 gange, var en opvisning på mandsmod. Det var en svær kamp mod deres ligaspillere, men i sidste ende var vi dem, der ville det mest. VM i Serbien bliver en af de største fodboldoplevelser, jeg kommer til at få, og jeg håber, at vi kommer til at løfte pokalen."

Sponsor: Sand fornøjelse

Martin Skou Heidmann, der er adm. direktør i Hørsholm-byggevirksomheden Skou Gruppen, der i alt beskæftiger 145 ansatte, glæder sig over at kunne være med til at indfri drengenes drømme.

"Det er en sand fornøjelse at se, hvor meget det betyder for drengene at spille fodbold og at få denne unikke oplevelse sammen. Vi glæder os til at heppe på dem på sidelinjen og ved, at de har viljen til at gå hele vejen," lyder det fra Martin Skou Heidmann i pressemeddelelsen.

Publiceret 06 February 2019 15:45