Ivana Jovanovic havde stor andel i 79ers forrygende start mod Stevnsgade med tre scoringer.

Ivana Jovanovic havde stor andel i 79ers forrygende start mod Stevnsgade med tre scoringer. Arkivfoto

På guldkurs:

Hørsholm klar til semifinalerne

Basketkvinderne vandt over Stevnsgade. Det eneste hold, der i sæsonen har vundet over 79ers-kvinderne

Hørsholms bedste basketkvinder sikrede onsdag aften sig en plads i semifinalerne i Dameligaen, da holdet hjemme besejrede Stevnsgade 85-60.

Sejren blev sikret efter en dominerende første halvleg, som de forsvarende Danmarksmestre vandt med ikke mindre end 52-25.

Fra kampens tredje minut og frem til pausen, stod der Hørsholm på alt. Maria Forsman scorede en tre’er, til 9-6, Marie Louise Blyme et layup og så scorede Ivana Jovanovic sin fjerde, femte og sjette scoring i kampen til 17-10.

Det var da også en tilfreds Hørsholmtræner, der gjorde status efter kampen, især i lyset af at Stevnsgade forinden havde tildelt Hørsholm sæsonens eneste to nederlag.

"Vi snakkede om inden kampen, at det vigtigste var, at vi viste os selv, at vi ikke behøver være bange for et zonepres og en zone i 40 minutter, og at vi tør spille. Det gør vi fantastisk. Vi følger vores gameplan og det vigtigste er, at vi følger den defensive gameplan – og det gør vi 99 procent af tiden," siger Jesper Krone i en pressemeddelelse.

Sejren gør som nævnt 79ers kvinder semifinaleklar efter bare to kampe i mellemspillet. Hørsholm havde fire point med over fra grundspillet, og selv om både SISU eller Stevnsgade kan nå at ende over Hørsholm 79ers, så kan de ikke begge nå det, da de skal møde indbyrdes.

Hørsholm møder Lemvig på udebane lørdag, mens SISU gæster Hørsholm næste onsdag.

Publiceret 14 March 2019 07:47