Hørsholm Hallen er klar til Jr. NBA basketballkampene. De begynder 20. marts. Pressefoto

Hørsholm Hallen er klar til Jr. NBA basketballkampene. De begynder 20. marts. Pressefoto

Klar til verdens fedeste skoleturnering

Nu er det igen tid til den store basketdyst Jr. NBA

Hørsholm Hallen lægger i år gulv til dette års Jr. NBA basketballkampe. Verdens fedeste skoleturnering indtager nemlig Hørsholm og de første kvalifikationskampe finder sted på onsdag 20. marts kl. 15.15, skriver BørneBasketFonden i en pressemeddelelse.

Fire skoler fra Hørsholm har hold med i turneringen, som afholdes over hele landet. De basketglade børn kæmper om at komme med til det store finalestævne i Gentofte fredag 14. juni. Jr. NBA er for 4. til 5.klasserne, og alle holdene er en blanding af allerede basketøvede børn og helt nye.

I år deltager over 75 hold fra folkeskoler i hele landet, København, Frederiksberg, Århus, Odense, Farum, Gladsaxe, Ballerup, Gentofte Hørsholm, Svendborg og Horsens. Hver skole/klub stiller med 15 spillere, og de skal dyste mod hinanden som hver sit officielle NBA-hold i skoleturneringen fra februar til juni 2019.

Hørsholm er klar

I Hørsholm repræsenterer holdene den stærke NBA-division Central, og deltagerne er Milwaukee (Nivå Skole), Indiana Pacers og Detroit Pistons (begge fra Kokkedal Skole) og Cleveland Cavalies (NGG). De fire hold kæmper om to pladser til finalen, der bl.a. bliver overværet af en vaskeægte NBA-stjerne fra verdens stærkeste basketliga.

Det er Hørsholm Basketball Klub der i samarbejde med BørneBasketFonden og Basketligaen står for at afholde Jr. NBA i Hørsholm. Den lokale basketballklub er henrykte over igen i år at kunne tilbyde denne skoleturnering.

Jr. NBA League er udbredt i mere end 25 lande verden over og blev afholdt for første gang i Danmark for to år siden.

Kampene bliver altså skudt i gang 20. marts kl. 15.15 i Hørsholm Hallen, og alle er velkommen.

Publiceret 18 March 2019 07:00