HRT's damer med sidste års pokal, som de desværre ikke kan forsvare i weekendens medaljeslutspil på hjemmebane.

HRT's damer med sidste års pokal, som de desværre ikke kan forsvare i weekendens medaljeslutspil på hjemmebane. Arkivfoto

Toptennis i Hørsholm: Der spilles om medaljer

Hørsholm Rungsted Tennisklub vært for medaljeslutspillet i holdturneringen - desværre uden de lokale forsvarende kvinder

Hørsholm Rungsted Tennisklub (HRT) er i den kommende weekend vært for Elitedivisionen HEAD DH Inde, som er et medaljespil i indendørs tennis. Klubben er vært, fordi HRTs damehold sidste år løb med guldet.

Sidste runde af Elitedivisionen er færdigspillet og de kvalificerede hold er derfor fundet. Det er KB, Lyngby, HIK og Gentofte hos herrerne med KB som forsvarende mestre. Hos damerne er det KB, Gentofte, HIK og Birkerød med lokale HRT's forsvarende mestre lige uden for top 4.

Danske klassespillere

Tilskuerne kan glæde sig både på herrer- og damesiden, da det potentielt kan blive en samling af nuværende Davis Cup-spillere som Frederik L. Nielsen (Lyngby) og Thomas Kromann (HIK), Fed Cup-spillerne, Karen Barritza (Birkerød), Emilie Francati (Gentofte) og Mai Grage (KB), samt Martin Pedersen (KB) og Karina I. Jacobsgaard (KB), som hhv. har spillet på det danske Davis Cup- og Fed Cup-hold.

Dermed er det helt sikkert, at nogle af landets bedste tennisspillere gæster Hørsholm Rungsted, og det vil være helt gratis at komme og se på.

”HRT ser meget frem til at afholde dette arrangement. Vi har en af landets bedste faciliteter. De forpligter, og det gør vi alt for at efterleve. Vi vil prøve at skabe professionelle rammer for spillerne, så de føler sig godt tilpas og kan mærke at der er tanke bag," siger klubchef Alexander K. Rejnhold, der håber på 800 tilskuere eller flere hen over weekenden.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, roser også HRT for arbejdet med at arrangere medaljespillet.

”Hørsholm Rungsted har en rigtig stærk historie i dansk tennis. Samtidig har klubben stor erfaring med at afholde både nationale og internationale turneringer. Så jeg tror på, at vi får et brag af et medaljespil i HRT,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

FAKTA

Sådan splles der:

Lørdag 23. marts: damernes semifinaler med kampstart kl. 09.00 og herrernes fra klokken 14.30.

Søndag 24. marts: Bronzekampene fra kl. 09.00 og finaler fra kl. 13.30.

Spillested: Hørsholm Rungsted Tennisklub, Stadionalle 9, 2960 Rungsted Kyst.

Entré: Gratis for alle

Publiceret 21 March 2019 07:00