David Nørgaard fra Hørsholm afslutter sin femskridts kamp med et kiai.

David Nørgaard fra Hørsholm afslutter sin femskridts kamp med et kiai. Pressefoto: Hørsholm Karate Klub

Se fotogalleri:

I karatekamp for første gang

Hørsholm Karateklub var atter vært for begynderstævnet 'Kampen om Øresund'

Det var kampsports-udøvere med lidt ekstra premierenerver, der forleden deltog i Hørsholm Karateklubs stævne 'Kampen om Øresund'.

For karatestævnet, der har deltagelse af klubber fra både Danmark og Sverige, er et såkaldt udviklingsstævne for børn og begyndere.

"For en del af Hørsholms deltagere var dette deres første rigtige stævne og bare det at stille sig ud på kamparealet var, for mange, en sejr i sig selv," oplyser Peter Leschly fra Hørsholm Karateklub og tilføjer, at flere af de voksne der ikke havde været til stævne før, var næsten mere nervøse end børnene.

Mange medaljer

Men det gjorde ikke kamplysten mindre, og Hørsholms mange deltagere tog for sig af medaljerne. I de 19 kategorier kæmpede hørsholms deltagere sig frem til til hele 13 guldmedaljer, otte sølv og 15 bronze.

"En rigtig god dag for Hørsholm Karateklub," konkluderer Peter Leschly.

Børn og begyndere (farvede bælter) konkurrerede henholdsvis i kata (formøvelser) og gohon komite (femskridts kamp, hvor angreb og forsvar er aftalt på forhånd).

For seniorer/veteraner, der er brun/sortbælter, blev der også konkurreret i fri kamp – dog skal alle stød og spark kun markeres.

Næste store arrangement i Hørsholm Karateklub er deres 10 års jubilæum, der fejres lørdag 11. maj.

Publiceret 17 April 2019 07:00