Clara Madsen og Hørsholm 79ers landede skuffende uden for medaljerækken i kvindernes basketliga trods sejr i grundspillet.

Clara Madsen og Hørsholm 79ers landede skuffende uden for medaljerækken i kvindernes basketliga trods sejr i grundspillet. Foto: Markus Kluge

Skuffende: 79ers helt uden metal

Hørsholms kvindelige basketspillere tabte bronzekampen hjemme mod Aabuyhøj med 73-78

Hørsholm 79ers kvinder ender uden for medaljerækkerne efter lørdagens nederlag hjemme mod Aabyhøj på 73-78 (20-16, 19-23, 11-14, 23-35) i en særdeles intens og spændende bronzekamp.

Hørsholm lagde stærkt ud med 14 ramte tre-pointere på 30 forsøg, hvoraf Marie Louise Blyme og Gritt Ryder stod for seks og fire træffere hver. Det var imidlertid ikke nok til at slå et velspillende Aabyhøj-hold, der holdt fast i en smal føring efter Hørsholm truede med et comeback til sidst.

Slutfasen blev spændene, da Hørsholms Meg Wilson satte en tre’er til 70-74, så taget i hallen var ved at lette.

I den anden ende spillede Aabyhøj et langt angreb, der endte med et layup fra Ida Krogh, men Hørsholm svarede straks igen med et layup fra Marie Louise Blyme, hvor fløjten lød og hele publikum var på benene i forventning om et straffekast, der kunne bringe Hørsholm på 73-76 med 45 sekunder igen.

Dommerens fløjte havde imidlertid lydt for en angrebsfejl på Blyme og det blev kampens afgørelse. Hørsholmtræner Jesper Krone valgte at træde ud på banen for at få en forklaring på det kontroversielle kald, hvilket blev takseret til en teknisk fejl. Aabyhøj missede straffekastet, men scorede to straffekast i det efterfølgende angreb og selv om Maria Forsman Pedersen pyntede på resultatet med en tre’er til 73-78, tog Aabyhøj bronzen.

Hørsholmanfører Gritt Ryder så efter kampen tilbage på en sæson, der sluttede skuffende, efter kun et enkelt nederlag i grundspillet:

"Sportsligt er det ikke blevet helt det, vi forventede, men vi har også været uheldige. Sådan er det nogle gange i sport og det er det charmerende ved det," sagde 79ers anfører.

Publiceret 28 April 2019 07:15