KDY's talentcenter sejlere strøg til tops ved årets først grandprix.

KDY's talentcenter sejlere strøg til tops ved årets først grandprix. Pressefoto

Talentcenter-sejlere fra KDY gjorde rent bord

Kongelige Dansk Yachtklub dominerede årets første grandprix

KDY's 29er sejlere fra talentcentret fik en imponerende start på sæsonen, da de ved første grandprix-stævne satte sig rent på top 4.

På førstepladsen kom Jens-Christian Dehn-Toftehøj (KDY) og Mads Fuglbjerg (AS). På andenpladsen kom Malthe Ebdrup (KDY) og Peter Joos (KDY). På tredjepladsen kom Mads Poder Witzke (KDY) og Victor Ladefoged (KDY). På fjerdepladsen kom Rebekka Johannesen (KDY) og William Johannesen (KDY).

Stævnet blev afviklet sidste weekend ved Kalovig i kølige temperaturer og med både sol, hagl og skiftende vindforhold på mellem 5 og 9 m/s. I fralandsvinden og med en bane tæt ved land, var der mange tryk og drejninger.

"Derfor gjaldt det både om at have hovedet ud af båden og slå på trykkene, men også om at sejle hurtigt i det flade vand," oplyser Ann-Marie Mohr, klubchef og ungdomsansvarlig i Kongelig Dansk Yachtklub.

Kaløvig-stævnet var samtidig det første udtagelsesstævne ud af to til Ungdoms VM (for besætninger der begge er til og med 18 år) i Polen, som finder sted til sommer.

Malthe Ebdrup og Peter Joos fra KDY fører nu denne udtagelse efter første stævne. Næste udtagelsesstævne er allerede 17.-19. maj, hvor der bliver afholdt Eurocup i Rungsted.

Publiceret 13 May 2019 10:00