Historien om basketlandsholdet for kvinder, der selv var villige til at lægge masser af frivillige timer i at gøre det muligt at spille landskampe, har vakt opsigt i hele landet og responsen har været større, end holdet selv forventede. Her ved sidste års EM-sejr.

Historien om basketlandsholdet for kvinder, der selv var villige til at lægge masser af frivillige timer i at gøre det muligt at spille landskampe, har vakt opsigt i hele landet og responsen har været større, end holdet selv forventede. Her ved sidste års EM-sejr. Pressefoto

Nødråb fra basketkvinder blev hørt:

Utraditionel vej til EM

Oveni crowdfunding-indsamling melder Oddset fra Danske Spil sig som sponsor for basketdamer, der nu er klar til EM-kvalifikation

For en uge siden stod det danske damelandshold i basketball med en tilsyneladende uoverkommelig opgave. Landsholdsanfører Gritt Ryder fra Hørsholm 79ers var ude med en opfordring om at støtte holdet økonomisk via crowfunding, så holdet kunne komme til at spille EM-kvalifikation..

De manglede ikke mindre end 200.000 kroner for at være på mest skrabede version. Nu en uge senere er der sket det fantastiske, at de har samlet over 245.000 kroner, og det sikrer i første omgang deltagelsen til EM-kvalifikationen.

Oveni kan kvindelandsholdet glæde nu sig til at langt bedre vilkår til EM-forberedelserne, for Oddset, Danske Spil er trådt til som ny hovedsponsor for det kvindelige basketlandshold.

"Det er helt overvældende," siger den 26-årige landsholdsanfører Gritt Ryder i en pressemeddelelse.

Hun har stået centralt i arbejdet for at rejse midler og blev ikke kun glad, men også meget overrasket over Odsset som ny sponsor.

"Vi havde bare drømt om, at det danske basketballmiljø måske kunne hjælpe med at give os muligheden for at spille EM-kvalifikation med små donationer, og nu har en af de vigtigste organisationer indenfor sport i Danmark, givet os muligheden for at få bedre vilkår og sportslig succes. Det er helt vildt, selv om det da kunne have været hyggeligt at have en medspiller boende på min sofa, når vi var samlet," siger hun med et smil.

Ville bare spille

200.000 kroner rakte som nævnt kun til det mest skrabede niveau, hvor spillerne, der ikke bor i hovedstadsområdet, eksempelvis skulle indkvarteres privat hos holdkammerater i forbindelse med træning og kamp på hjemmebanen i Hørsholmhallen.

Vilkår som ikke ville blive accepteret i alle sportsgrene, men for damelandsholdet i basketball har det bare handlet om at få lov at spille med på højeste niveau.

Med crowdfundingkampagnen tilbyder landets basketballspillere og -klubber eksempelvis, at man kunne kan købe træninger med individuelle spillere eller en 'pigedag' for ungdomsspillerne. På de første syv dage hentede de over 240.000 kr., og kampagnen løber endnu tre uger.

Dyb respekt

En indstilling de godt kunne lide hos Oddset fra Danske Spil, der henvendte sig til Danmarks Basketball Forbund. Og med sidste års resultater var der ikke meget tvivl hos brand-manager for Oddset, Mikkel Liechti.

"Hos Oddset elsker vi sport, og især dansk sport. Da vi hørte historien om det kvindelige basketlandsholds problemer med at få råd til at spille EM-kvalifikation, så vi det som en oplagt mulighed for give nogle dygtige atleter en hjælpende hånd. Vi har stor beundring for de kvinder, der spiller basket på topniveau og dyb respekt for, at de er forbillede for så mange unge pigespillere. Og de er sindssygt gode, siger Mikkel Leichti i pressemeddelelsen.

Damelandsholdet satte allerede indsamlingen i gang efter de helt overlegent vandt EM for små nationer i sommeren 2018, hvor de i gennemsnit vandt med 106-45.

Oddset og Danmarks Basketball Forbund har lavet en aftale, der gælder til- og med EM i 2021.

timo

Publiceret 14 May 2019 18:00