Rungsted Seier Capitals danske mestre risikerer at komme på glatis i Champions Hockey League med finske, schweiziske og tjekkiske modstandere.

Rungsted Seier Capitals danske mestre risikerer at komme på glatis i Champions Hockey League med finske, schweiziske og tjekkiske modstandere. Foto: Frank Cilius, Ritzau/Scanpix

Rungsted i Europa:

"Vi får sikkert klø"

Rungsted Seier Capitals danske mestre møder finsk mesterhold, schweizisk nummer to og tjekkisk treer i Champions Hockey League i august og september

Af
Fred Jacobsen

"Vi får sikkert klø, men det bliver da fantastisk at kunne byde på hockey fra øverste hylde," sagde Finn Rosenthal til Ugebladet, da Rungsted Seier Capital efter fejringen af årets danske mesterskab og pokaltitel kunne se frem til en række spændende kampe i Champions Hockey League - ishockeyens svar på fodboldens Champions League.

Og det bliver det: For Rungsted er havnet i pulje med HPK Hämeenlinna fra Finland, EV Zug fra Schweiz og HC Pilsen fra Tjekkiet. Altså hold fra hockeynationer, der ligger et pænt stykke over dansk hockeys niveau.

Rungsted var ifølge championshockeyleague.com seedet i den laveste gruppe fire og møder derfor de finske mestre, den schweiziske sølv- og den tjekkiske bronzevinder.

"Det er tre utroligt stærke hold med lønbudgetter og spillere på den helt store hylde. Vi er meget glade for at skulle møde EV Zug som vi har som venskabsklub og har besøgt flere gange, så vi laver en partnertur derned som med sikkerhed bliver helt udsolgt, da klubben ligger 40 min fra Lars Seiers slot, så der vil vi starte den fede tur," siger partnerleder Finn Rosenthal til hockeytinget.dk.

At der er tale om klassemodstandere illustreres blandt andet ved, at HC Pilsen senest nåede til finalen i turneringen.

Publiceret 23 May 2019 12:00