Mere end 1.000 skolebørn er med til turneringen, der løber af stablen 21. juni. Pressefoto

Mere end 1.000 skolebørn er med til turneringen, der løber af stablen 21. juni. Pressefoto

Fejrer jubilæum:

25 år med skolehåndbold

I 25 år har skolehåndbold været en tradition i Kokkedal og Hørsholm. Erling Petersen har været med hele tiden

I 25 år har der været skolehåndbold i Kokkedal og Hørsholm. 76-årige Erling Petersen fra HUK Håndbold har været med som frivillig på hele rejsen.

I 1993 oprettede Håndboldafdelingerne i Kokkedal Idrætsklub og Hørsholm Usserød Idrætsklub et holdfællesskab. De besluttede, at de skulle gøre en særlig indsats for at styrke tilgangen af nye spillere i ungdomsrækkerne.

Derfor kontaktede de skolerne i nærområdet for på den måde at give børnene mulighed for at afprøve håndboldspillet via skolehåndbold.

Rejsen startede stille og roligt. 11 hold fra to skoler deltog i den første udgave af skolehåndbold for 25 år siden.

Gennem årene har projektet dog fået enormt vokseværk og i jubilæumsudgaven i år deltager 154 hold, og det er mere end 1.000 børn.

Fantastisk udvikling

"Det er en fantastisk udvikling. Det at se 1.000 børn komme ind på banerne, og gå så meget op i det er en belønning i sig selv. Det er fantastisk at se, hvor glade de er uanset vejr. Dem, der bekymrer sig mest om vejret, er de voksne. Børnene bliver våde, og så knokler de ellers på igen," siger Erling Petersen, som stadig hjælper til ved det store stævne.

Han har stadig papirer liggende fra de første invitationer, der blev sendt ud i 1994. Det er ren nostalgi. Så bliver man også lidt stolt af, at det stadig kører, fortæller den frivillige ildsjæl fra Hørsholm.

Frivillige altafgørende

Så mange børn og så mange kampe kræver mange frivillige hjælpere, der eventuelt må tage fri fra arbejde for at give en hjælpende hånd med, men det lykkes indtil videre, fortæller Erling Petersen, der selv er frivillig.

"Det er blevet en fast del af mit liv. Jeg er ikke så aktivt i klubben mere. Er med i juleafslutningen, men det er primært skolehåndbolden," siger Erling Petersen.

For ham betyder det gode samarbejde om skolehåndbold rigtig meget. Det er positivt at møde hinanden år efter år, fortæller han. Og så giver det ham noget at se så mange børns glæde ved håndboldspillet.

Håber flere vil håndbolden

I 2012 kom DGI på banen og begyndte at samarbejde med HUK Håndbold om at afvikle skolestævnet. Et af målene med skolehåndbold er, at HUK Håndbold kan rekruttere nogle nye spillere.

Efterhånden er det blevet en tradition i skolernes skemalægning, at der sidste fredag før sidste skoleuge er skolehåndbold ved Egedalshallen.

I år er det fredag 21. juni, hvor cirka 1100 børn skal dyste og spille i alt små 400 kampe.

Over 1.000 børn er med til skolehåndbold ved Egedalhallen. Pressefoto

Over 1.000 børn er med til skolehåndbold ved Egedalhallen. Pressefoto

"Efter turneringen og når børnene er tilbage fra sommerferien, kan vi registrere en lille tilgang af nye spillere, der har fået ” blod på tanden”, men vi kan godt buge flere børn fra 2. til 5. klasse," siger Erling Petersen.

Kapp

Publiceret 14 June 2019 10:29