Der blev gået til den ved det store håndboldstævne i Kokkedal.

Der blev gået til den ved det store håndboldstævne i Kokkedal. Pressefoto

Se billederne:

1000 børn til kæmpe håndboldstævne

Over 1.000 skolebørn spillede mere end 400 kampe, da DGI i fredags afviklede Skolehåndbolds 25 års jubilæumsstævne i Kokkedal. For at få enderne til at hænge sammen hjalp 50 frivillige fra HUK til

Omkring 50 frivillige hjælpere fra HUK Håndbold hjalp til i fredags da klubben i samarbejde med DGI stod for at give 1.000 skolebørn en god oplevelse til Skolehåndboldstævnet i Kokkedal.

En af de frivillige var Niclas Steenslev, som var ved beach banen.

"Det er det fedeste at være frivillig til de her DGI-arrangementer. Vi giver børnene en mulighed for at have det superfedt, og håndbold er en fantastisk sport, som jeg bare elsker at se blive udført af de bedste og de nyeste, som aldrig har prøvet at spille før," siger han.

Begejstrede børn

Mynte fra 3.a , Gustav fra 3.c og Silas fra 3.b fra Nivå Skole Syd var nogle af de mange børn, der var med til Skolehåndbold. De syntes alle, det var sjovt at være med.

"Det er fedt at være her, fordi man får lov til at spille håndbold," siger Gustav fra 3.c, inden Mynte fra 3.a supplerer:

"Det er sjovt at prøve at vinde nogle kampe og bare at spille håndbold".

Alle tre havde forberedt sig godt til stævnet ved at være udenfor og kaste bolde frem og tilbage til klassekammeraterne og ved at spille nogle håndboldkampe i skoletiden, fortæller de.

Tidligere topdommer dømte

Ola Bennett har tidligere dømt cirka 50 landskampe og har været dommer under IHF (det internationale håndboldforbund), samt dømt kampe om danmarksmesterskabet tilbage i 70’erne.

Nu står den snart 79-årige Ola og dømmer 2. klasserne på græsbanerne i Kokkedal. Han kom ind og blev frivillige for stævnet, da holdkammeraten fra old boys Erling Petersen, der var med til at starte stævnet for 25 år siden, spurgte om han ville hjælpe med at dømme

"Det er morsomt at være med og at få lov til at dømme de unge," siger han.

Den tidligere topdommer har været med i næsten alle årene og kun haft pause i nogle enkelte år omkring 2007, da han fik en hjerteoperation. Han er utrolig glad for at være med igen og synes, det er nostalgisk at tage sin gamle dommerdragt fra IHF tiden på for at dømme til skolestævnet. Derudover er rutinerede Ola glad for at hjælpe børnene til Skolehåndbold med at lære reglerne.

Medaljeoverrækkelse af tidligere landsholdsspiller

Der var flere prominente navne til jubilæet for Skolehåndbold. Den tidligere landsholdsanfører og tidligere træner for Nordsjælland Håndbold Ian Marko Fog delte medaljer ud til finalisterne til årets stævne.

Vinderne til stævnet var:

  • 2. klasse – Nivå Skole Syd 8
  • 3. klasse – Kokkedal Skole 1
  • 4. klasse – Kokkedal Skole 4
  • 5. klasse – Nivå Skole Syd 8

Udover de mange skolebørn fra 2. til 5. klasse var der også fint besøg fra de lokale børnehaver, hvor 45 børn kom og deltog i en håndboldworkshop under stævnet.

Publiceret 25 June 2019 14:00