Der blev gået mange skridt under juniorgolfugen i Rungsted Golfklub. Mia på seks år - i midten - gik 28.000 skridt på en dag, viste skridttælleren, hun havde fået af sin mor.

Der blev gået mange skridt under juniorgolfugen i Rungsted Golfklub. Mia på seks år - i midten - gik 28.000 skridt på en dag, viste skridttælleren, hun havde fået af sin mor. Foto: Anders Møller

SE BILLEDERNE:

Mia på otte år gik 28.000 skridt på en dag

50 golfjuniorer fra 6-19 år sagde i dag farvel til hinanden efter en begivenhedsrig uge med golf, leg, snobrød og teltovernatning

Knap 50 juniorer i alderen 6 til 19 år var i løbet af ugen samlet i Rungsted Golfklub (RGK) for at spille den årlige junioruge, som ligger i skolernes første sommerferieuge.

Der er blevet spillet junioruge i RGK i en menneskealder. Således var det her for 66 år siden, at Tove, som i dag er 82 år, fik sit første kys af Peter, hvilket senere førte til tre børn, hvoraf den ene blev en af Danmarks bedste golfspillere.

Det var også her, at Mia 8 år om morgenen fik en skridttæller på af sin mor, som viste, at hun om aftenen havde tilbagelagt 28.000 skridt.

Juniorugen løber over fem dage og er åben for alle børn, der allerede spiller golf eller gerne vil lære at spille det, man kalder verdens sværeste boldspil.

Der spilles i fire rækker, hvoraf A-rækken er for de mest øvede og dem med lavest handicap, som man kalder det på golfsprog, og D-rækken er for begyndere.

Dagens program begyndte kl. 8:00 og sluttede ved 17:00 tiden på nær torsdag, hvor børnene blev og overnattede i telte på klubbens træningsbane.

Hver spilledag bød på et miks af træning, regler, matchspil og leg på banen, som var lukket til fordel for juniorerne. Torsdag var en lidt speciel dag, for her var der udover det almindelige program også arrangeret aftengolf, bål, snobrød og natløb, før man gik til ro i teltene kl. 24.00.

Fredag morgen var det så op igen kl. 8:00 til morgenmad og så blev der spillet sidste match, som er en crazy match. Hele arrangementet blev fredag afsluttet med frokost og præmieoverrækkelse fredag.

Igennem ugen er børnene blevet forkælet med frugt, juice og müslibarer leveret af Dalgaards Supermarked og præmierne til de bedste spillere i de fire rækker er sponseret af Inter-Gastro A/S, Amer Sports Danmark, Fam. Ellegaard og Golfboksen.dk

Rungsted Golfklub har en aktiv juniorklub, som ledes af et juniorudvalg og specielt Louise Kistrup styrer som juniorleder juniorugen med hård hånd fra det såkaldte starterhus. Foruden Louise består juniorudvalget af andre golfspillende forældre, og for at juniorugen kan løbe af stablen, er en udvidet skare af forældre mødt op som frivillige hjælpere. Ikke mindst gør klubbens trænere, Mike og Jannik, en stor indsats for at alle børn føler sig velkommen og set, og får træning og tips der svarer til deres niveau og alder, så de kan blive endnu bedre.

Vigtigst af alt er dog ifølge Club Manager Anders møller, at børnene har det sjovt og lærer at omgå hinanden med respekt, viser omsorg for hinanden - store som små - samt udviser pli og fairness, som er kernen i golfspillet, der kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet fra England.

Publiceret 05 July 2019 14:00