15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub nåede overraskende frem til finalen om DM i tennis, hvor hun dog måtte strække våben over for Hanne Viller Møller.

15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub nåede overraskende frem til finalen om DM i tennis, hvor hun dog måtte strække våben over for Hanne Viller Møller. Foto: Dansk Tennis Forbund

Johanne på 15 tæt på tennistoppen

Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub vandt den ene af to sølvmedaljer ved DM i tennis

15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tenmnisklub (HRT) vandt søndag overraskende4 sølv ved de danske mesterskaber i tennis i Hillerød. Først i finalen måtte Johanne strække våben over den nye mester, Hannah Viller Møller, Hellerup IK med 2-6, 2-6.

Det var Johanne Christine Svendsens første seniorfinale - og at hun nåede så langt, var turneringens store overraskelse.

"Det har været en vild sjov turnering. Jeg har slået nogle gode spillere, som jeg ikke havde regnet med at slå. Jeg er ret stolt af mig selv, for jeg vidste ikke, at jeg havde niveauet. Det har været en sjov turnering, fordi jeg spiller bedre og mere frit, når jeg møder nogle bedre spillere. Så det har været vildt sjovt at slå nogle af de allerbedste i Danmark. Men i finalen i dag er Hannah bare bedre, " lød det fra den unge HRT-spiller umiddelbart efter kampen.

17-årige Hanna Viller Møller fra HIK (th) vandt klart finalen over HRT's 15-årige Johanne Christine Svendsen ved DM i Hillerød.

17-årige Hanna Viller Møller fra HIK (th) vandt klart finalen over HRT's 15-årige Johanne Christine Svendsen ved DM i Hillerød. Foto: Dansk Tennis Forbund

Johanne har også et bud på, hvad hun skal blive bedre til for at nå helt til tops.

"Jeg skal nok øve mig på at holde bolden den mere i banen med god kvalitet, ligesom eksempelvis Hannah gør. Det er helt klart noget, jeg kan lære af. Holde den i banen med tryk og vente på det rigtige tidspunkt."

Der var endnu en søkvmedalje til HRT, da Vilma Krebs Hyllested vandt sølv i damedouble med makkeren Dicte Ingildsen fra HIK. I finalen tabte de 6-2, 6-2 til Simone Alipieva (KB)/Emilie Håkansson (HIK)

-fred.

FAKTA

Johanne Christine Svendsen, Hørsholm Rungsted Tennisklub

  • Født 15. maj 2004 (15 år) i Vejle
  • Bedste resultater: U16 ungdomsmester indendørs 2019
  • Udtaget til ungdoms-OL i Baku

Publiceret 08 July 2019 15:06