Rungsted Golfklubs Anne Normann med trofæet, der viser, at hun nu kan kalde sig europamester.

Rungsted Golfklubs Anne Normann med trofæet, der viser, at hun nu kan kalde sig europamester. Foto: Privat

Minder om 92:

EM-guld til Anne fra Rungsted

18-årige Anne Normann fra Rungsted Golfklub kan kalde sig europamester efter sejr over spansk stormagt

Af
Fred Jacobsen

Når man er gammel nok - og det er den, der skriver og redigerer disse linjer - leder denne historie minderne tilbage til juni 1992: Danmark kom for første gang i en finale om et europamesterskab i fodbold. Helt overraskende. Og vandt. Over de aktuelle verdensmestre fra Tyskland. Og landet gik amok.

Forleden stod 18-årige Anne Normann fra Rungsted Golfklub i en EM-finale sammen med fem andre danske golfkvinder. For første gang. Og vandt. Over Spanien, der syv gange tidligere har vundet EM-guld. Den europæiske eufori er derfor til at forstå.

Langt over mål

"Vores mål var top-otte og dermed hulspil i A-gruppen. Og så måtte vi se, hvor langt det rakte. At vi nu står med EM-trofæet er fantastisk," lyder det fra Rungsted-talentet, der støttes af Team Hørsholm.

Anne Normann var tredjebedste spiller individuelt i de to indledende slagspilsrunder og blev dermed stærkt medvirkende til, at Danmarks hold indfriede målet om top-otte og hulspillet.

I kvart-, semi- og finalen vandt Anne alle sine individuelle kampe.

Europæisk eufori: Danmark, med Rungsted Golfklubs Anne Normann på holdet, har vundet EM i golf.

Europæisk eufori: Danmark, med Rungsted Golfklubs Anne Normann på holdet, har vundet EM i golf. Foto: Privat

Selv om modstanden - den syvdobbelte mester - syntes stor, fik favoritterne heldigt kun uafgjort i den første dys, en foursome.

I de efterfølgende singler lagde Amalie Leth-Nissen hurtigt ud med en sejr på 6 og 4, og Rungsteds Anne Normann var endnu mere suveræn med en sejr på 6 og 5. Til gengæld tabte både Natacha Høst Husted og Cecilie Leth-Nissen med de samme cifre, og så var det op til Alberte Thuesen, om sejren skulle gå Danmarks vej.

Alberte stod for presset

Med den samlede stilling 3-3 havde Alberte Thuesen fordel af at være 3up inden de sidste fire huller mod Carolina Lopez-Chacarra Coto. Den 18-årige fra Mølleåen er nummer 1.178 på verdensranglisten, mere end 1.000 placeringer under sin modstander, men Thuesen stod for det kæmpemæssige pres og sikrede Danmark de historiske guldmedaljer med en sejr på 3&1.

De seks danske europamestre blev således Amalie Leth-Nissen og Cecilie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub i Ballerup, Anne Normann fra Rungsted Golf Klub, Natacha Høst Husted fra Smørum Golfklub, Olivia Grønborg fra Helsingør og Alberte Thuesen fra Mølleåens Golf Klub.

Pigelandsholdet er aldrig tidligere blevet placeret bedre end nummer tre, hvilket skete tilbage i 2012.

Stolte i Rungsted

"I Rungsted er vi enormt stolte af at have en spiller som Anne. Hun er et stort forbillede for de øvrige talenter i klubben, og mange stræber efter at nå Annes niveau. Der skal lyde et kæmpe tillykke til Anne og en stor tak til trænere og familie samt Team Hørsholm, der støtter både klubbens juniortalenter og Anne personligt," siger Club Manager Anders Møller fra Rungsted Golfklub.

Publiceret 18 July 2019 11:33