Holdet, der i den forgangne sæson vandt mesterskab og pokal. Det er historie nu efter en del udskiftninger. Nu er truppen til den kommende sæson komplet.

Holdet, der i den forgangne sæson vandt mesterskab og pokal. Det er historie nu efter en del udskiftninger. Nu er truppen til den kommende sæson komplet. Foto: Frank Cilius, Ritzau/Scanpix

Syv ud, syv ind:

Rungsted klar til nye togter på isen

Rungsteds forsvarende danske ishockeymestre har truppenklar til en sæson med masser af kampe - blandt andet europæiske

Af
Fred Jacobsen

Rungsted Seier Capital er nu klar med truppen til den ny ishockeysæson efter at have indgået en aftale med den 25-årige canadiske back Shane Hanna, som er den syvende og sidste udlænding inden sæsonstart.

Der har været stor udskiftning i truppen, hvor syv spillere er erstattet af syv nye.

Stor udskiftning

"Det er ikke unormalt, at der er denne udskiftning. Men det er også klart, at opmærksomheden på vore spillere er øget med det danske mesterskab," siger partnerleder i Rungsted Seier Capital, Finn Rosenthal.

Mesterholdet har således sagt farvel til nogle stærke udenlandske spillere som Tyler Fiddler, der er taget til Tyskland, Charlie Sarault, til Finland, Matthias Rønbjerg og Morten Jensen, der begge er taget til Sverige, Nikolaj Kragh Christensen, der er smuttet til Frederikshavn. Og som det seneste bliver aftalen med Tim Daly heller ikke forlænget. Også han vil videre.

Sidstankomne Shane Hanna tilbragte fire år i NCAA hos Michigan Tech, hvor han havde en flot college-karriere. Efterfølgende skrev Dallas Stars AHL-kontrakt med Shane i 2017, og sendte ham til deres AHL-affiliate Texas Stars. Her blev det sidste år til en fuld AHL-sæson.

Tidligere er Willie Raskop (USA), T. J. Moore (USA, fra SønderjyskE), Mario Lucia (USA, fra Stavanger Oilers) og danskerne William Boysen, der vender tilbage fra Frederikshavn, samt de to unge danskere Mikkel Persson og Lucas Andersen, som begge har spillet i Sverige, indlemmet i truppen.

Europæiske kampe

Og der er mange kampe i vente: Sidst i næste måned deltager de danske mestre i Champions Hockey League, ishockeyspillernes svar på fodboldspillernes Champions League, hvor Rungsted skal op imod hold fra europæiske topligaer fra Schweiz, Finland og Tjekkiet.

Det bliver spændende, hvor hurtigt det lykkes at integrere de nye spillere med den stamme af spillere, der er gengangere fra mesterskabssæsonen.

"Det er, som nogle af spillerne påpeger, et spørgsmål om at få et godt omklædningsrum - og det havde vi i den forgangne sæson. Det var en del af succes'en," mener Finn Rosenthal.

Publiceret 27 July 2019 10:00