Hørsholm 79ers nye Alyssa Rader fra Colorado, USA, er ikke kun en høj, men også stærk spiller under kurven, der er god til at rebounde.

Hørsholm 79ers nye Alyssa Rader fra Colorado, USA, er ikke kun en høj, men også stærk spiller under kurven, der er god til at rebounde. Foto: USF Athletics – Travis Pendergras

Endnu en forstærkning:

Hørsholm henter alsidig og stærk amerikaner

Den 188 centimeter høje amerikaner fra Colorado er ny forstærkning for Hørsholm 79ers i den nye sæson

Hørsholm 79ers har endnu en amerikansk forstærkning på vej til den nye sæson. Den 188 cm høje Alyssa Rader fra Colorado, USA, ankommer til klubben i slutningen af august og følger dermed efter landskvinden Sidney Rielly.

Hun er ikke kun en høj, men også stærk spiller under kurven, der er god til at rebounde - og hun ville have været i top fem i tre-points-procent, hvis hun havde spillet i Dameligaen i sidste sæson.

Alyssa Rader kender allerede lidt til den danske kultur. Hun har nemlig haft to danske holdkammerater på University of South Florida, USF - den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen forrige og ligeledes landsholdsaktuelle Enna Pehadzic.

"Faktisk valgte jeg at komme til 'Hørsholm Niners' og Danmark på grund af kulturen, som jeg har hørt så meget fra mine danske holdkammerater," fortæller Alyssa Rader fra Colorado i en pressemeddelelse.

"Holdet, med de folk der er omkring det, virker spændende, og jeg glæder mig også til at flytte tæt på en af de mest populære byer i Europa," tilføjer hun.

Bedste førsteårsspiller

Rader startede collegekarrieren på University of Northern Arizona, hvor hun blev valgt som den bedste førsteårsspiller i ligaen Big Sky Conference.

Det var imidlertid ikke nok for den ambitiøse amerikaner, der valgte at flytte til South Florida, der spiller i den ekstremt gode American Athletic Conference, hvor blandt andet de nidobbelte amerikanske mestre fra UConn er at finde.

På USF blev det også til en toneangivede rolle, og hun udmærkede sig både som rebounder og tre-points-skytte, med en træfsikkerhed udefra på 41 procent.

Hvis Alyssa Rader med sin score havde spillet med i Dameligaen i sidste sæson ville hun have været i top fem i tre-points-procent.

Hvis Alyssa Rader med sin score havde spillet med i Dameligaen i sidste sæson ville hun have været i top fem i tre-points-procent. Foto: USF Athletics – Travis Pendergrass

Dygtig skytte

Det er da også nogle af de kvaliteter Hørsholm-træner Jesper Krone ser i den høje amerikaner.

"Hun er primært insidespiller, men hun er stærk med bolden og hun er en dygtig skytte, hvilket giver os en trussel udefra," fremhæver Jesper Krone i en pressemeddelelse.

Samtidig er hun god til at finde sine frie holdkammerater og er vant til at tage ansvar i en god og svær liga.

mt

FAKTA

Hørsholm 79ers har følgende spillere præsenteret:

Gritt Ryder (landsholdsanfører)

Marie Louise Blyme

Sidney Rielly (US)

Alyssa Rader (US)

Publiceret 31 July 2019 11:18