Kæmperen i forgrunden er Oscar Friis fra Hørsholm Karate Klub. Han kan nu kalde sig VM bronzevinder.

Kæmperen i forgrunden er Oscar Friis fra Hørsholm Karate Klub. Han kan nu kalde sig VM bronzevinder. Foto: Peter Leschly

Karate: Oscar hentede VM-bronze til Hørsholm

I sin første VM-deltagelse som seniorkæmper kom Oscar Friis på podiet

For Oscar Friis, karatekæmper fra Hørsholm Karate Klub blev VM i Irland i den forgangne weekend en nok uforglemmelig oplevelse.

Dels var han med for første gang som seniorkæmper, dels kom han hjem med en bronzemedalje i konkurrence med 20 andre kæmpere.

Grundlaget for medaljen blev lagt i den første kamp mod en brasiliansk modstander, som Oscar vandt med 6-4. Vejen til finalen blev så forhindret af en engelsk modstander, som han tabte knebent til.

I de efterfølgende opsamlingskampe om at få en bronzekamp vandt Oscar først 2-1 over en argentiner, og bronzekampen vandt han med 6-3 over en irsk modstander 2019.

VM var et såkaldt stilarts verdensmesterskab, som var det første inden for vores karateforbund JKS – Japan Karate Shotofederation.

Hørsholmklubben havde fire mand med, chefinstruktør Sensei, Jesper Markvardsen, 6. dan, Brian Friis,4. dan, Rune Zimsen, 4. dan og Oscar Friis 3. dan, som en del af det danske JKS landshold.

I kampene kæmpes i to effektive minutter, eller til 8 point.

Publiceret 29 August 2019 15:00