Nikolaj Rosenthal, årets spiller i Metalligaen, flankeret af den kanadiske ambassadør Emi Furuja og ishockeyunionens formand Henrik Bach Nielsen.

Nikolaj Rosenthal, årets spiller i Metalligaen, flankeret af den kanadiske ambassadør Emi Furuja og ishockeyunionens formand Henrik Bach Nielsen. Foto: Fred Jacobsen

Årets ishockeyspiller: Hårdt arbejde betaler sig

Nikolaj Rosenthal fra Rungsted Seier Capitals danske mestre blev i dag hædret som årets spiller i dansk ishockey

Af
Fred Jacobsen

Rungsted Seier Capitals ishockeyspillere væltede sig i succes i seneste sæson med både mesterskab og pokal. I dag kom der endnu mere hæder til, da Nikolaj Rosenthal fik overrakt et sandt monster af en pokal som bevis på, at han er kåret som årts spiller i dansk ishockey.

"Jeg er stolt og beæret. Jeg har jo set listen over de spillere, der har fået udnævnelsen før mig. Det er et skulderklap at være i det selskab og en god afslutning på en god sæson," sagde den 28-årige Rungsted-wing kort før formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, sammen med den kandiske ambassadør i Danmark, Emi Furuya.

Hårdt arbejde

"Lige pludselig er jeg et forbillede," tilføjede han stille og forklarede, at han er nået dertil ved at "være bevidst om at hårdt arbejde betaler sig."

Det har i sandhed været en forrygende sæson for Rungsted, ikke mindst for Nikolaj Rosenthal, som formand for ishockeyunionen understregede i sin hyldesttale.

Lige pludselig er jeg et forbillede

"Du blev dansk mester, vandt pokalen, blev landsholdsspiller, scorede 38 point i grundspillet og fantastiske 19 point i slutspillet. Det er en tangering af rekorden for en dansk spiller. Så det er en sæson, du aldrig glemmer," sagde Henrik Bach Nielsen til Rosenthal - og tilføjede:

God stil

"Og så er du altid positiv og konstruktiv. Kort og godt: Det er god stil."

Som følge af mesterskabet spiller Rungsted i øjeblikket Champions Hockey League, ishockeyspillernes svar på fodboldens Champions League.

I morgen møder Rungsted schweiziske EV Zug og lørdag HC Pilsen fra Tjekkiet i Bitcoin Arena i Hørsholm. De første kampe mod de to modstandere tabte de danske mestre med henholdsvis 3-5 og 3-9.

Overrækkelsen af prisen til Nikolaj Rosenthal fandt sted på den kanadiske ambassade i København, og titlen på pokalen er Ambassadors Cup.

Publiceret 04 September 2019 17:00