Guldsæsonen 2018/19 har gjort Rungsted-træner Erik Hjalmarsson til årets træner. Evnerne, der gav ham titlen, får han hårdt brug for efter en elendig start på sæsonen.

Guldsæsonen 2018/19 har gjort Rungsted-træner Erik Hjalmarsson til årets træner. Evnerne, der gav ham titlen, får han hårdt brug for efter en elendig start på sæsonen. Foto: Metalligaen

Ny hæder til Rungsted - og endnu en skuffelse

Træner Erik Hjalmarsson 'fejrede' i aftes titel som årets træner med nederlag på 2-5 i Aalborg

Af
Fred Jacobsen

Midt i endnu en nedtur i de forsvarende mestres svage sæsonstart kan Rungsted Seier Capital glæde sig over endnu en titel, der er fulgt i kølvandet på pragtsæsonen 2018/19 med mesterskab og pokaltitel.

Mestrenes træner Erik Hjalmarsson fik nemlig titlen som årets træner, da en fagjury bestående af repræsentanter fra ishockeyunionen (DIU) og ledende fagjournalister kårede sæsonens bedste træner 2018/19.

Erik Hjalmarsson var assistent for Flemming Green, der på grund af sygdom måtte forlade cheftrænerposten i sidste sæson. Green er dog nu vendt tilbage som assistent.

På isen i Aalborg var der ikke så meget at glæde sig over.

Aalborg Pirates er favorit til at vinde ishockeymesterskabet og havde et klart overtag, da Rungsted Seier Capitals forsvarende mestre var på besøg i Alborg i aftes. Billedet er fra en tidligere kamp.

Aalborg Pirates er favorit til at vinde ishockeymesterskabet og havde et klart overtag, da Rungsted Seier Capitals forsvarende mestre var på besøg i Alborg i aftes. Billedet er fra en tidligere kamp. Foto: Jan Korsgaard (Ritzau/Scanpix)

Hjemmeholdet var stærkest set over hele kampen. Det frustrerede Rungsted-spillerne, som især i sidste periode mistede overblikket og blev ramt af en stribe udvisninger.

Nederlaget er det fjerde på stribe i sæsonens fire første kampe og placerer mestrene på Metalligaens sidsteplads med kun ét point for overtidsnederlaget i Herning i sæsonpremieren.

Tirsdag 24. september gælder det hjemmekampen mod Esbjerg Energy (kl. 19) hvorefter turen fredag 27. september går til Frederikshavn, henholdsvis nummer fire og to i tabellen.

KAMPFAKTA

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 5-2 (2-1,2-0,1-1)

  • 1-0 Felix Scheel, 6:40
  • 1-1 Marcus Olsson (Shane Hanna, Rasmus Andersson), 10:53
  • 2-1 Martin Højbjerg
  • 3-1 Felix Scheel, 20:53
  • 4-1 Olivier Hinse, 28:39
  • 4-2 Gustav Green (Mattias Persson, Shane Hanna), 42:21
  • 5-2 Felix Scheel, 43:03

Udvisninger: Aalborg: 5x2 min., Rungsted 6x2 min. plus 1x5 min.

Bentax Isarena Aalborg, 3000 tilskuere.

Publiceret 21 September 2019 09:30