Team-Gottfredsen består af: Lars Gottfredsen, Anders Fisker, Kasper Bonnevie og Jesper Kjer (alle fra Rungsted Sejlklub). De er nu noteret for i alt seks IKC-sejre.

Team-Gottfredsen består af: Lars Gottfredsen, Anders Fisker, Kasper Bonnevie og Jesper Kjer (alle fra Rungsted Sejlklub). De er nu noteret for i alt seks IKC-sejre. Foto: Privat

VM-sejr til Rungsted-sejlere:

Team-Gottfredsen tager 'The Tripple'

Den lokale Knarr-båd sikrede sig i San Francisco deres tredje uofficielle VM-titel i træk

Af
Morten Timm

"Vi har vundet 'The Tripple' og er samtidig det mest vindende Knarr-team nogensinde..."

Glæden og stoltheden var ikke til at skyde igennem på den lokale Knarr-båd Team-Gottfredsen og hos skipper Lars Gottfredsen efter de for tredje år i træk strøg helt til tops ved det uofficielle VM.

I år afviklet på den legendariske San Francisco Bay, hvor de aldrig har vundet før.

"Vi vandt i Oslo i 2017 samt i 2018 i Skovshoved, så muligheden for at 'make the tripple' var til stede, men selv om vi tidligere har vundet IKC fem gange er det aldrig lykkes os at hive mesterskabet med hjem fra San Francisco Bay," lyder det fra en glad Lars Gottfredsen, der med det øvrige team nu har seks VM-titler.

Stærke konkurrenter

Knarr-båden fra Rungsted var undervejs oppe mod amerikanske John Perkins og Chris Perkinsm som de aldrig har slået i San Francisco. Samtidig var der et endnu stærkere US-team på banen i år med Russ Silvestri som rorsmand.

Selv om Team-Gottfredsen tidligere har vundet IKC fem gange gjorde det VM-sejr ekstra stor, at det aldrig før er lykkes dem at hive mesterskabet med hjem fra San Francisco Bay.

Selv om Team-Gottfredsen tidligere har vundet IKC fem gange gjorde det VM-sejr ekstra stor, at det aldrig før er lykkes dem at hive mesterskabet med hjem fra San Francisco Bay. Pressefoto

De lå længe i spidsen og var uden tvivl Team-Gottfredsens største konkurrent inden de to afgørende sejladser. Men her optrådt Rungsted-sejlere helt cool og hev med henholdsvis en 1. og 2. plads den samlede IKC-sejr i hus.

”IKC er et særligt udfordrende mesterskab, da vi sejler i lånte både med skifte til ny båd hver dag i de seks race-days. Det stiller særligt store krav til sejlerne at kunne stille skarpt i 'fremmed mands' båd," forklarer Lars Gottfredsen og tilføjer, at det måske netop er Team-Gottfredsens force.

Udover Lars Gottfredsen består Team-Gottfredsen af: Anders Fisker, Kasper Bonnevie og Jesper Kjer (alle fra Rungsted Sejlklub). De er nu noteret for i alt seks IKC-sejre (uofficiel VM).

Publiceret 23 September 2019 12:15