Morten Slotved, borgmester og formand for Team Hørsholm, døbte lørdag på Rungsted Havn Kongelig Dansk Yachtklubs to nye Waszp-joller i saltvand.

Morten Slotved, borgmester og formand for Team Hørsholm, døbte lørdag på Rungsted Havn Kongelig Dansk Yachtklubs to nye Waszp-joller i saltvand. Foto: Kristian Joos

Fremtidens sejlads:

Falken og Høgen er klar til at flyve på vandet

KDY fejrede båddåb af to nye Waszp-joller, som skal tiltrække unge til fremtidens foiling-sejlads

Morten Slotved, borgmester og formand for Team Hørsholm, havde lørdag æren af at døbe Kongelig Dansk Yachtklubs (KDY) to nyerhvervede Waszp-joller.

Sammen med KDY-formand Carl Erik Kjærsgaard blev de hurtigtsejlende joller døbt henholdsvis Falken og Høgen. De er netop ideelle for børn og unge til at lære den nye og hurtigtvoksende foiling sejlads, der betragtes som fremtidens teknik indenfor sejlsport.

Satser på foiling

Båddåben var samtidig startskuddet for KDY for netop foiling sejlads, hvor man ved hjælp af såkaldte foils (lodrette vinger) får skroget op over vandet under sejladsen. Samme teknik som man kender fra hurtigfærger, der løfter sig op af vandet. Teknikken blev første gang præsenteret i 2013 ved America’s Cup.

"Vi har startet en ny historie i dag, og for alle sejlere - både nu og i den næste generation - vil foiling sejlads blive en naturlig sejladsform," siger Anders Myraflt, direktør i Kongelig Dansk Yachtklub.

Hjælp fra Team Hørsholm

Han vil samtidig takke Team Hørsholm, der har støttet økonomisk med det halve beløb til indkøb af de to Waszp-joller, fordi de ser fremsynet for sejlsporten og de unge.

KDY-direktøren tror, at foiling sejlads i Rungsted vil kunne tilføre 50-75 nye unge til sporten. Samtidig ønsker sejlklubben i Rungsted at talentudvikle og blive førende i Danmark indenfor fremtidens foilingsejlere, både på nationalt og internationalt plan.

mt

Publiceret 24 September 2019 07:00