Højt humør hos HUI-drengene efter finalen, som blev et internt opgør.

Højt humør hos HUI-drengene efter finalen, som blev et internt opgør. Foto: HUI

Total succes i Verona:

HUI-drenge mødtes i finalen

Klubbens to U 17-hold mødte hinanden i finalen i turnering med 2.400 deltagere

33 drenge og fire voksne har i efterårsferien været ved Gardasøen i Italien til Verona Cup 2019 og er netop kommet hjem, formentlig i højt humør hele vejen på den 21 timer langs bustur op igennem Europa. For klubbens to U 17-hold ryddede pokalbordet i Norditalien og endte med at afgøre turneringssejren i en intern finale.

HUI spillede i U17 rækken og mødte stærke spillere fra danske, finske og slovenske hold i puljerne, som begge hold gik videre fra.

Straffespark afgørende

Her mødte HUI's ene hold (rødt hold) sidste års vindere Thorsager Rønde. Den intensive og hårde kamp sluttede 0-0 i ordinær spilletid og tvang mandskaberne ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Målmand Jonathan Christensen Hannibal kom i centrum, men det var et modstander-straffespark forbi målet, der sikrede rødt HUI-holds adgang til finalen.

"Vi spiller godt med mange store chancer, men var uskarpe i den indledende runde," siger træner Jasper Thulin, som dog kunnhe konstatere, at begge hold med høj teknisk formåen og solidt samarbejde kom ubesjrede til slutspillet ubesejrede som nummer ét i hver deres pulje. Udslagsgivende var HUI’s stærke midtbane og farlighed på kanterne.

Slog slovakker

Det andet hold, blåt hold, mødte PFK Piestany fra Slovakiet, et hold med frygtindgydende store og stærke spillere. Efter 0-0 ved halvleg viste HUI'erne viljestyrke, holdånd og godt sammenspil, og det lykkedes på den måde at få løsnet op. Og efter fire hurtige mål i anden halvleg vandt HUI 4-0.

Drømmescenariet er hjemme og HUI’s to hold møder hinanden i finalen. En venskabelig kamp med sjov og ballade, hvor blandt andet angribere og målmænd bytter plads og vi ser en målmand drible som ‘keeper sweeper’. Blåt hold vandt kampen med 4-2.

Det var første gang HUI var afsted og i alt deltog 2.400 fodboldspillere i Cuppen i alderen 10-18 år fra Danmark, Finland, Norge, Italien, Tyskland, Slovakiet og Rumænien.

Trænerduoen Thomas Tranberg & Jasper Thulin stod i spidsen for de to hold fra årgang 2003 og 2004, der blev delt op i henholdsvis rødt & blåt hold på tværs af årgangene.

Publiceret 18 October 2019 09:27