Fra venstre Alexander Tullberg og Asger Væver Hartvig fra Hørsholm Svømmeforening var med det danske 4x100 medley holdkap, der vandt guld ved de nordiske mesterskaber. Foto: Privat

Fra venstre Alexander Tullberg og Asger Væver Hartvig fra Hørsholm Svømmeforening var med det danske 4x100 medley holdkap, der vandt guld ved de nordiske mesterskaber. Foto: Privat

Guldtriumf for Alexander og Asger

De to Hørsholmsvømmere leverede imponerende resultater ved de nordiske mesterskaber på Færøerne

Af
Morten Timm

Ved sine første nordiske mesterskaber, der blev afholdt på Færøerne i weekenden, viste Asger Væver Hartvig fra Hørsholm Svømmeforening sit store potentiale, da han fredag aften slog hænderne først i væggen i 100 bryst, og der dermed i de rød-hvide farver vandt NM-guld i disciplinen – endda med en personlig rekord.

"Et helt fantastisk løb, hvor alt fungerede perfekt," lyder det fra en stolt og nykåret nordiske mester i brystsvømning.

En anden af den lokale svømmeforenings talenter Alexander Tullberg svømmede sig til en bronze i 100 fri, som er et imponerede resultat for den unge svømmer, der kun er 2. års junior.

Suveræne holdkaps

Herudover fik Alexander Tullberg også stor succes i sine holdkappere, hvor han fredag startede med at vinde guld i 4x200 fri, lørdag fik han og Asger Væver Hartvig svømmet sig til guld i 4x100 medley, hvor Alexander svømmede sejren hjem i sidste-turen 100 fri.

Drengene svømmede sig endda til dansk junior rekord for landshold.

Alexander svømmede sig også til en sølvmedalje i 4x100 fri med en flot første tur. Og ved mesterskabets sidste løb 8x50 mix blev til en endnu guldmedalje til Alexander, der igen slog til med en første-tur i forrygende tempo.

"Et meget flot stævne af de to unge svømmere," kommer det fra et stolt træner Lars Madsen.

Asger Væver Hartvig repræsenterede Danmark i 50, 100 og 200 bryst samt holdkap 4x100 medley, mens Alexander Tullberg var med i 50, 100 og 200 fri, og deltog i alle fire holdkappere - 4x200 fri, 4x100 medley, 4x100 fri og 8x50 fri mixed.

Publiceret 02 December 2019 09:51