Jesper Markvardsen har været i Japan og kom hjem med en graduering som 7. dan - den fjerde højeste i systemet.

Jesper Markvardsen har været i Japan og kom hjem med en graduering som 7. dan - den fjerde højeste i systemet. Foto: Hørsholm Karateklub

Hårdt arbejde og talent:

Høj graduering til Hørsholm-kæmper

Jesper Markvardsen fra Hørsholm Karateklub kom hjem fra Japan som 7. dan

Chefinstruktør i Hørsholm Karateklub, Sensei Jesper Markvardsen, har opnået en graduering inden for sin idræt, som ikke er hverdagskost i Hørsholmklubben.

Jesper Markvardsen har været på træningsophold i Japan, hvor han blev gradueret til 7. dan inden for det karateforbund, Hørsholm Karateklub er medlem af, nemlig JKS (Japan Karate Shoto federation). En graduering på det niveau kan alene foregå i sportens hjemland Japan.

Jesper Sensei har trænet Shotokan karate siden midten i firserne. Han har undervist og været gæsteinstruktør rundt om i hele Europa, og har gennem alle årene trænet mindst en gang årligt i forbundets hovedskole i Japan. Udover sin egen træning og undervisning, har Jesper Sensei uddannet sig som international dommer i JKS forbundet samt som instruktør og børneinstruktør i Dansk Karateforbund.

Jesper Markvardsen var i 2009 med til at stifte Hørsholm Karateklub og har været chefinstruktør gennem alle de ti år klubben har eksisteret.

"Vi er utroligt stolte af vores dedikerede og ekstremt motiverende Jesper Sensei, som graduerede 7. dan. Jesper Sensei viser hermed endnu en gang alle os i Hørsholm Karateklub og JKS Danmark, hvor langt man kan komme med hårdt arbejde og en god portion talent," siger formand i Hørsholm Karateklub, Camilla Wright.

Kravet for 7. dan er, at du har været i 6. dan i syv år og at du er fyldt 50 år. Højeste graduering i JKS er 10. dan.

Publiceret 02 December 2019 15:00